nieuws

Kamp verlengt aanpak Retailagenda tot 2020

Beleggingen

Kamp verlengt aanpak Retailagenda tot 2020
Winkelgebied De Admirant in Eindhoven

De detailhandel, de vastgoedsector en overheden gaan vanaf 1 januari 2018 opnieuw twee jaar samenwerken aan het toekomstbestendig en aantrekkelijk maken van winkelgebieden.

Dat heeft minister Kamp van Economische Zaken afgesproken met de partijen die samenwerken aan de Retailagenda. Ze trekken hiervoor jaarlijks gezamenlijk een half miljoen euro uit. Voor de nieuwe periode worden vijf thema’s verder uitgewerkt: lokale en regionale sturing, transformatie in het fysieke domein, flexibilisering van de huurmarkt, Human Capital Agenda en kenniscreatie en innovatie.

Belangrijke partners van de vervolgagenda zijn Detailhandel Nederland, INretail, IVBN, IPO, Platform 31, Vakcentrum en VNO-NCW. Op nadrukkelijk verzoek van Kamp is VNG nu ook aangesloten.

De minister kijkt tevreden terug op de afgelopen twee jaar Retailagenda. ‘Op alle 21 afspraken uit de Retailagenda is vooruitgang geboekt. Toch is er nog altijd alle reden om detailhandel een belangrijk speerpunt te laten zijn. In een tijd waarin technologische ontwikkelingen elkaar razendsnel opvolgen en ruim twee miljoen vierkante meter vloeroppervlak niet meer wordt gebruikt blijft dit dan ook noodzakelijk. Ook in de komende jaren willen we met behulp van de Retailagenda onze dorpskernen en binnensteden levendig, en onze winkelstraten economisch succesvol houden.’

Reageer op dit artikel