nieuws

Fondsen CBRE GI op 1 in GRESB-onderzoek

Beleggingen

De drie Nederlandse fondsen van CBRE Global Investors hebben in het jaarlijks GRESB-onderzoek de nummer 1-positie bereikt binnen de non-listed deelnemers in de Benelux en binnen hun sector.

Fondsen CBRE GI op 1 in GRESB-onderzoek
CBRE Global Investors

Daarnaast zijn de fondsen door GRESB wederom benoemd tot Green Star. Deze status betekent dat er een bovengemiddelde score op zowel beleidsmatig vlak als ook op de implementatie van dit beleid is behaald. CBRE Global Investors heeft met de drie Nederlandse fondsen, in zowel de winkel-, woning- en kantorensector, de top behaald binnen de Benelux in het jaarlijkse onderzoek.

Het CBRE Dutch Office Fund en het CBRE Dutch Residential Fund mogen zich binnen hun sector het meest duurzame non-listed fonds van Europa noemen en zijn daarmee de Regional Sector Leader. Daarbij is het CBRE Dutch Office Fund in de benchmark benoemd tot de nummer 1 onder INREV-participanten. Het CBRE Dutch Residential Fund behaalde de derde plek onder de INREV-deelnemers.

Voor CBRE Global Investors is duurzaamheid een van de speerpunten in de visie op actief asset management. Onderdeel van deze visie is het nemen van de juiste beslissingen voor onze huurders, investeerders en onze andere stakeholders. Paul Oremus, Managing Director NL: ‘Door te concentreren op duurzaamheid in elk aspect van onze dagelijkse activiteiten, kunnen we bijdragen aan het verminderen van de impact van de gebouwde omgeving, zowel op sociaal vlak als ook op klimaatverandering’.

GRESB (Global Real Estate Sustainability Benchmark) is een organisatie die als doel heeft om diepgaand, onafhankelijk onderzoek te doen naar de duurzaamheidsprestaties van vastgoedportefeuilles. De vastgestelde benchmark is gemeten over peiljaar 2016, met data van 823 deelnemende vastgoedfondsen.

Reageer op dit artikel