nieuws

Flinke groei Nederlandse woningfondsen

Beleggingen

Nederlandse woningfondsen lieten in 2016 forse groei zien van het belegd vermogen.

Flinke groei Nederlandse woningfondsen
Vastgoedmarkt publiceert een whitepaper met de ranglijst vastgoedbeleggers 2017

Dat blijkt uit het onderzoek voor de ranglijst vastgoedbeleggers 2016. Alleen al bij twee woningfondsen groeiden de totale beleggingen met 1,4 miljard euro. De portefeuillewaarde steeg bij het Amvest Residential Core Fund (ARC) van 1,3 miljard euro naar 1,8 miljard euro en bij het Bouwinvest Residential Fund van 3 miljard naar 3,9 miljard euro.

Het Bouwinvest Residential Fund gaf in 2016 een rendement van 20,5 procent. Daarvan bestond 3,4 procent uit direct rendement en 17,1 procent uit waardestijgingen. Op een portefeuille van 3 miljard bij het begin van 2016 betekent dat een waardegroei van een half miljard euro.

Bij Amvest, met zijn sterk groeiende corefonds ARC, steeg de waarde van de assets under management met 600 miljoen euro naar 3,9 miljard euro. Woningfonds Vesteda zag de waarde van de portefeuille toenemen met een half miljard tot 4,3 miljard euro. 

U kunt het whitepaper met het onderzoek hier downloaden.

Reageer op dit artikel