nieuws

Cording en Warburg kopen kantoorpanden Utrecht

Beleggingen

Cording Real Estate Group (Cording) en het paneuropese investmenthuis Warburg HIH Invest Real Estate (Warburg-HIH Invest) hebben voor hun Benelux Commercial Real Estate Fund (BCREF) twee kantoorgebouwen in Utrecht aangekocht.

Cording en Warburg kopen kantoorpanden Utrecht
Molenburg-Hogeschool-voor-de-Kunsten-Utrecht

Cording, een Europese vastgoedinvestment- en asset-manager met focus op Duitsland, Groot-Brittannië en de Benelux is verantwoordelijk voor het asset-management van de beide objecten.

Het betreft de Molenburg aan Nieuwekade 1 en een kantoorgebouw aan Fentener van Vlissingenkade 1-3. Beide liggen op een goede locatie in het central business district van Utrecht.

De Molenburg is per 1 mei 2017 voor vijftien jaar verhuurd aan de Hogeschool voor de Kunsten. Het pand beschikt over 5.200 m2 kantoorruimte en heeft 86 parkeerplaatsen. Eigenaar was Nexus Real Estate.

Het kantoorgebouw aan de Fentener van Vlissingenkade wordt gehuurd door de Rijksgebouwendienst ten behoeve van de Raad voor de Kinderbescherming. Het beschikt over 3.800 m2 kantoorruimte en 44 parkeerplaatsen. Eigenaar was Windmill Lux Subco, gevestigd in Luxemburg (Kadaster).

Het Benelux Commercial Real Estate Fund is in december 2016 door Cording en Warburg-HIH Invest gezamenlijk gestart voor Helaba Invest en een andere institutionele belegger.

Koper is in deze transactie geadviseerd door Van Doorne, Stevens vaun Dijck en PWC. Verkoper werd bijgestaan door Nexus Real Estate en NautaDutilh.

Reageer op dit artikel