nieuws

Bayside/UniforeDMC verkopen goed verhuurde kantoren

Beleggingen

De joint venture Bayside/UniforeDMC heeft voor 18 miljoen euro vier kantoorpanden in Rotterdam, Amsterdam, Capelle a/d IJssel en Naarden verkocht aan vier verschillende partijen.

Bayside/UniforeDMC verkopen goed verhuurde kantoren
Karspeldreef 16 in Amsterdam Zuidoost

Eerder verkocht de joint venture Holland Office Center (30 juni) en Riva (1 September). Een van de verkochte kantoren is Gooimeer 11 in Naarden, een 2.000 m2 groot kantoorgebouw op bedrijventerrein Gooimeer. Het pand is volledig verhuurd aan Bergman Clinics . Bahialaan 200 in Rotterdam meet 2.750 m2 kantoorruimte, die volledig is verhuurd aan Verwey Vastgoed.

Karspeldreef 16 in Amsterdam Zuidoost is een 4.600 m2 groot kantoorgebouw dat volledig is verhuurd aan Brandweer Amsterdam-Amstelland. Tot slot is RiviumQuadrant in Capelle a/d IJssel – een 8.000 m2 groot multi-tenant kantoortoren – medeverhuurd aan Tribes, Vodafone en Soltegro.

Alle vier de gebouwen werden aangekocht door Bayside/UniforeDMC in 2014, als onderdeel van een grotere value add-vastgoedportefeuille. Met uitzondering van Karspeldreef, waren de gebouwen gedeeltelijk leeg, of hadden de huurcontracten nog een relatief korte resterende looptijd. UniforeDMC is er in geslaagd om de meeste lopende huurcontracten te verlengen en/of nieuwe huurders aan te trekken, met als resultaat een toename van de bezettingsgraad van 60 naar 90 procent en een verdubbeling van de gemiddelde huurtermijn.

De gebouwen zijn verkocht in vier aparte transacties aan vier verschillende kopers. Omdat Bayside/UniforeDMC de verkopen binnen een periode van drie jaar heeft afgerond, kreeg het bovendien de door haar in 2014 betaalde overdrachtsbelasting terug. In deze transacties is Bayside/UniforeDMC bijgestaan door VanDoorne, Savills (Karspeldreef) en Heyen Makelaars (Gooimeer).

Reageer op dit artikel