nieuws

ASR neemt ook vastgoedportefeuille Generali over

Beleggingen

ASR neemt ook vastgoedportefeuille Generali over
ASR-ceo Jos Baeten

ASR Nederland en Generali Group zijn overeengekomen dat ASR de aandelen overneemt van Generali Nederland. ASR neemt ook de vastgoedportefeuille/-opbrengst van 175 miljoen euro over van de Italiaanse verzekeraar.

Dat zegt ASR-ceo Jos Baeten in een toelichting tegen Vastgoedmarkt. ‘Vóór de overname waren de vastgoedactiviteiten van Generali gebundeld in een Nederlands-Belgisch vastgoedbeleggingsvehikel. Dit vehikel is gesplitst en het meeste vastgoed in Nederland is de afgelopen periode verkocht. In totaal nemen we 175 miljoen euro aan vastgoed over. Hiervan is 25 miljoen euro al eerder door Generali belegd. De opbrengst van het reeds verkochte vastgoed is ongeveer 150 miljoen euro. Dit bedrag zal ASR herbeleggen.’

Baeten kan nog niet zeggen of het te beleggen bedrag van 150 miljoen euro wordt verdeeld over de verschillende ASR-vastgoedfondsen of op een andere manier wordt geïnvesteerd. ‘Dat is nu te vroeg om te bepalen. Dit najaar zal ASR de beleggingsstrategie bepalen’, aldus de ceo. ASR beheert zelf een vastgoedportefeuille van ongeveer 3 miljard euro. De overnamesom van Generali Nederland bedraagt 143 miljoen euro en zal door ASR contant worden voldaan. ASR verwacht dat de totale kapitaalverplichting – inclusief de overnamesom – 200 miljoen euro bedraagt.

Met de overname zegt ASR zijn positie op de Nederlandse verzekeringsmarkt verder. Generali Nederland is al meer dan 145 jaar actief in Nederland en bedient met circa 350 medewerkers de markt met een breed assortiment schade- en levensverzekeringen. Generali Nederland realiseerde in 2016 een omzet van 379 miljoen euro, waarvan 275 miljoen in schadeverzekeringen en 104 miljoen in levensverzekeringen. De overname vindt plaats onder voorbehoud van goedkeuring van De Nederlandsche Bank en de Autoriteit Consument & Markt.

Reageer op dit artikel