nieuws

Anders Invest lanceert woningfonds

Beleggingen

Anders Invest laat weten een vastgoedfonds op te richten dat belegt in huurwoningen in Nederland. In drie tot vijf jaar wil het fonds een omvang van 50 tot 100 miljoen euro bereiken.

Anders Invest lanceert woningfonds
Koningin Lodewijklaan 6 in Apeldoorn

Het fonds investeert primair in huurwoningen in het middensegment in economisch sterke regio’s, met name steden. Het bevorderen van sociale cohesie en huurderstevredenheid is een speerpunt. Het fonds wordt gemanaged door een speciaal team met jarenlange vastgoedervaring. De raad van Advies van het fonds bestaat uit René Hogenboom (oud-ceo Altera Vastgoed), Frank van der Heijden (oud-ceo Bouwfonds en ABN Amro Hypotheken Groep) en Eddy Smit (directeur/eigenaar MVGM). De wervingsdoelstelling voor de eerste ronde bedraagt 10 miljoen euro.

Dat bedrag wordt ingezet voor de beoogde aankoop van drie objecten in Apeldoorn met ruim 170 wooneenheden uit de portefeuille van de Apeldoornse Bouwhuis Groep van Jonald Bouwhuis. In de huidige markt en bij gelijkblijvende omstandigheden wordt een rendement van 7 tot 9 procent per jaar verwacht. Het fonds mikt op een relatief laag risicoprofiel, onder andere door externe financieringen tot 65 procent, spreiding van locaties door Nederland en een flexibel aan- en verkoopbeleid bij verschillende cycli. Het fonds denkt te profiteren van de groei in kleine huishoudens en de schaarste in dit huursegment.

Reageer op dit artikel