nieuws

AmerHill transformeert Bronovo-gebouw naar woningen

Beleggingen

Stichting Haaglanden Medisch Centrum heeft het Poortgebouw aan Bronovolaan 1 in Den Haag verkocht aan AmerHill. De particuliere ontwikkelaar uit Wassenaar zal het voormalig leerlingenhuis op het ziekenhuisterrein transformeren naar appartementen.

AmerHill transformeert Bronovo-gebouw naar woningen
Bronovolaan 1 in Den Haag

Dat blijkt uit een brief van wethouder Joris Wijsmuller aan de Haagse gemeenteraad. HMC en Stichting Bronovo-Nebo zijn een organisatie geworden. Voor de nieuwe organisatie is een strategisch vastgoedbeleid opgesteld. Doelstelling van dit vastgoedbeleid is minimaliseren van het aantal vierkante meters en maximale concentratie van de activiteiten in de drie hoofdgebouwen Westeinde, Bronovo en Antoniushove Leidschendam.

Om die reden is het Poortgebouw aan Bronovolaan 1A-D afgestoten. Het pand meet 5.000 m2 en beschikt over ruime parkeermogelijkheden rondom het gebouw. AmerHill heeft het pand voor 4,205 miljoen euro verkocht, blijkt uit de akte van levering van 4 augustus (Kadaster). De precieze plannen van AmerHill zijn nog niet bekend. Den Haag staat positief tegenover de transformatie naar appartementen, mits 30 procent wordt gerealiseerd in het socialehuursegment.

Nadorp Bedrijfsmakelaars begeleidde het commerciële verkooptraject namens verkoper. Juridisch werd verkoper bijgestaan door Van Doorne.

Reageer op dit artikel