nieuws

Aedifica verwerft opnieuw zorgvastgoed

Beleggingen

Aedifica verwerft opnieuw zorgvastgoed
Martha Flora-complex aan Badhuisweg 165-167 Scheveningen Foto: Jacques Zorgman

Aedifica heeft voor 13,5 miljoen euro zorgwoningen gekocht in Scheveningen en het Zuid-Limburgse Beegden. Dat laat het beursgenoteerde Belgische zorgvastgoedfonds weten.

In Scheveningen heeft het fonds het pand aan Badhuisweg 165-167 verworven. Het gebouw telt 28 zorgeenheden die geëxploiteerd worden door zorgorganisatie Martha Flora. De aankoopprijs van 8,5 miljoen euro vertegenwoordigt een brutoaanvangsrendement (bar) van ongeveer 6,5 procent. Het gebouw is in 2013 geheel gerenoveerd.

In Heerenstraat-Zuid 20 in Beegden nabij Roermond heeft Aedifica een project met negentien zorgappartementen gekocht voor 5 miljoen euro, goed voor een bar van ongeveer 6,5 procent. Exploitant is Compartijn. De transformatie van de bestaande boerderij naar zorgwoningen wordt in het tweede halfjaar 2018 opgeleverd. Aedifica belooft de komende periode nog meer in Nederlands zorgvastgoed te investeren.

Reageer op dit artikel