nieuws

Savills IM koopt twee distributiecentra van Dudok

Beleggingen

Savills Investment Management heeft namens een strategische partner een logistieke portefeuille aangekocht van Dudok Logistiek Vastgoed, onderdeel van Dudok Groep uit Dordrecht. De twee, deels nieuw gerealiseerde XXL distributiecentra zijn gelegen in Rotterdam en Moerdijk.

Savills IM koopt twee distributiecentra van Dudok
Distributiecentrum-Rotterdam

Dat meldt Savills in een persbericht zonder financiële details. Het eerste object is een multi-tenant distributiecentrum van 82.000 m2 gelegen op Distripark Maasvlakte in Rotterdam, Makassarstraat 1. Het gebouw is recentelijk  uitgebreid met 22.000 m2, waarvan 12.000 m2 geschikt is voor de opslag van gevaarlijke stoffen. Het gehele bestaande deel van het complex heeft een grootschalige upgrade gehad. Huurders zijn onder andere Broekman Logistics, Odin Warehousing & Logistics, ECT Delta Terminal en Rhenus Logistics. De prijs bedraagt 57.082.371 euro, blijkt uit de akte van levering.

Het tweede object betreft een state-of-the-art nieuwbouw-distributiecentrum voor een internationale retailer aan de Middenweg in Moerdijk, direct gelegen aan de containerterminal Moerdijk. Het distributiecentrum omvat 60.000 m2 en is uitgerust met 95 loading docks aan twee zijden en beschikt over een directe ontsluiting met de containerterminal Moerdijk. Het distributiecentrum is langjarig verhuurd.

Douglas van Oers, associate director Logistics & Industrial bij Savills Nederland: ‘De trend van toenemend beleggingsvolume in Nederlands logistiek vastgoed hield in de eerste helft van 2017 aan; er werd reeds voor 776 miljoen euro verhandeld. Savills voorziet tevens een sterke tweede helft van het jaar, waardoor het totale beleggingsvolume van 2017 mogelijk dat van recordjaar 2016 zal overtreffen. Bovendien zullen grensoverschrijdende investeringen zoals deze, dominant blijven.’

Jon Crossfield, head of Strategic Partnerships Savills Investment Management: ‘Deze twee objecten bieden een combinatie van gegarandeerd inkomen en de flexibiliteit van een multi-tenant faciliteit, beiden gelegen op belangrijke havenlocaties. De Europese logistieke markt blijft zeer aantrekkelijk voor beleggers en deze twee objecten zijn een mooie aanvulling op de bestaande portefeuille, ter waarde van 1,1 miljard euro,  die we de afgelopen 18 maanden namens onze cliënt hebben aangekocht.’

Wouter Vos, directeur Dudok Logistiek Vastgoed: ‘De verhuur en verkoop van deze twee XXL distributiecentra laat zien dat de logistieke hotspots in Nederland nog steeds op een sterk aanhoudende vraag en stijgende interesse kunnen rekenen van zowel de groeiende gebruikersvraag als die van internationale beleggers in logistiek vastgoed.’

Savills Investment Management werd bij deze aankoop geadviseerd door Savills, Royal Haskoning, PWC en Loyens & Loeff. Dudok werd bij deze transactie geadviseerd door Schaap Advocaten Notarissen, Cavim en EY.

Reageer op dit artikel