nieuws

Nieuw dc voor Broekman in Venlo

Beleggingen

In Venlo verrijst een distributiecentrum voor de Rotterdamse logistiek dienstverlener Broekman. Dit meldt De Limburger.

Nieuw dc voor Broekman in Venlo
Broekman Logistics

De Belgische investeerder in logistiek vastgoed Groep Heylen neemt het grondstuk van twintig voetbalvelden groot in erfpacht van de provincie Limburg, die dit terrein voor 12 miljoen euro heeft aangekocht. Heylen zet er een gebouw ter grootte van tien voetbalvelden neer en verhuurt het aan Broekman.

Het nieuwe dc komt op het terrein van farmaceutisch bedrijf DPx, het vroegere DSM Andeno. Het ligt in de buurt van de haven van Venlo. Broekman Logistics verwacht dat het merendeel van de binnenkomende vracht over water vervoerd zal worden.

Venlo scoort de laatste tijd goed in het aantrekken van distributiecentra. Eerder dit jaar werd bekend dat onder meer webwarenhuis VidaXL, discounter Lidl, transportreus DSV en Schenker Logistics een distributiecentrum in Venlo willen.

Reageer op dit artikel