nieuws

Niall Ferguson keynote speaker EPRA-congres

Beleggingen

Omgaan met onzekerheid en verandering, vormt het thema van het EPRA-jaarcongres 2017, dat van 5 tot en met 7 september plaatsvindt in Londen. Keynote-speaker is de wereldberoemde historicus Niall Ferguson, gespecialiseerd in financiële en economische geschiedenis.

Niall Ferguson keynote speaker EPRA-congres

Bestsellerauteur Ferguson, getrouwd met de Nederlandse oud-politica Ayaan Hirsi Ali, zal zijn licht laten schijnen op de grote sociale en politieke vraagstukken zoals populisme en antiglobalisme. In een puntig artikel in het EPRA-orgaan betoogde de even invloedrijke als tegendraadse prof, verbonden aan Stanford University en Harvard, als opwarmertje voor het congres dat de wereld allesbehalve ‘ongekend’ instabiel is zoals ‘journalisten graag mogen beweren’. Ondanks de verschrikkingen van de Syrische burgeroorlog is de wereld van vandaag de dag volgens de Brit zelfs ‘vele malen veiliger’ dan in de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw, om maar te zwijgen over de periode 1914-1945.

Voor de keynote-speaker is op 6 september, de dag van het feitelijke congres, liefst anderhalf uur uitgetrokken. Maar het belooft smullen te worden. Ferguson staat niet alleen te boek als een scherp denker, maar ook als begenadigd spreker en vaardig debater.

Na de Brit zullen nog een aantal andere zwaargewichten het podium van het Landmark Hotel betreden. Prof. William Wheaton van het Centre for Real Estate van het Massachusetts Institute of Technology (MIT) zal ingaan op urbanisatie. De Canadese tech entrepreneur van Indiase afkomst Salim Ismail, directeur en oprichter van het management instituut Singularity University, geeft zijn visie op het door technologie veranderde consumentengedrag en de consequenties voor de vastgoedsector. Als uitsmijter staat Nick Clegg geprogrammeerd, de voormalige Britse vice-premier en leider van de Liberaal Democraten, die zonder twijfel uitvoerig stil zal staan bij de door hem verafschuwde Brexit.

In het middagprogramma zijn verder nog parallelsessies over research en financiën opgenomen. Fondsbeheerder Harm Meijer (Icamap), in een grijs verleden lid van het Vastgoedmarkt-analisten team, zal tijdens de lunch in een dubbelinterview de ceo’s van de Britse vastgoedfondsen Landsec en Segro aan de tand voelen.

De eerste dag van de EPRA-conferentie staat in het teken van de jaarlijkse toer langs vastgoedprojecten. Op de rol staan bezoeken aan Londense vastgoedobjecten van Shaftesbury, Derwent London, Landsec, British Land, Westfield en Unite.

Op donderdag 7 september, de slotdag, presenteren 40 beursgenoteerde Europese vastgoedfondsen zich aan een groep internationale beleggers. Uit de Benelux zetten dan Care Property Invest, Cofinimmo, Leasinvest, Retail Estates en studentenhuisvester Xior hun beste beentje voor. Deze dag is gratis bij te wonen voor investeerders en geïnteresseerden.

Reageer op dit artikel