nieuws

Bouwfonds IM rondt koop parkeergaragefonds af

Beleggingen

Bouwfonds IM rondt koop parkeergaragefonds af
parkeergarage

Bouwfonds Investment Management (Bouwfonds IM) heeft de aankoop van een Europees parkeergaragefonds afgerond. Het gaat om parkeergarages uit BEREPF I die zijn overgeheveld naar BEREPF III.

De verworven portefeuille plaatst Bouwfonds in het Bouwfonds European Real Estate Parking Fund III (BEREPF III), een Duits open-end special property fund. Verkoper was Bouwfonds European Real Estate Parking Fund I (BEREPF I). De verkoopprijs bedroeg 250 miljoen euro, meldde Bouwfonds IM al in april. De garages liggen in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk en Spanje.

BEREPF I is opgericht in 2005 en is louter bestemd voor beleggen in parkeergarages. De beleggingsperiode van dit fonds liep na twaalf jaar af. De investeerders hebben een aantrekkelijk rendement behaald, aldus Bouwfonds IM. Met de overheveling van de garages uit het eerste naar het derde parkeerfonds is het beoogde investeringsvolume van 400 miljoen van BEREPF III bereikt.

BEREPF III omvat 21 parkeergarages in grote steden in zeven Europese landen. Bouwfonds IM heeft dit derde parkeerfonds bovendien geherfinancierd. De parkeergarages in Duitsland, Nederland en Frankrijk hebben krediet ontvangen van BerlinHyp en Deutsche Postbank, de garages in het VK en Spanje van Deutsche Postbank.

Reageer op dit artikel