nieuws

Leyten en Van Maren leveren studentencomplex TU Delft op

Beleggingen

Leyten en Van Maren leveren studentencomplex TU Delft op
SW2 Delft

Vastgoedbeleggers Leyten en Van Maren hebben studentencomplex SW2 aan Stieltjesweg 2 in Delft vóór de start van het nieuwe academische schooljaar opgeleverd aan Duwo. Duwo huurt het complex voor 20 jaar.

SW2 betreft de herontwikkeling van het oude hoofdkantoor van Deltares naar circa 700 studentenwoningen (waarvan ongeveer 100 onzelfstandige kamers) en ruim 2.000 m2 aan commerciële voorzieningen. Hiervoor is een beperkt gedeelte van het gebouw gesloopt. Op de vrijgekomen locatie is een nieuwe landmark van meer dan 70 meter hoog gerealiseerd ten behoeve van ruim 500 zelfstandige studentenwoningen. Het niet gesloopte deel van het oude kantoorgebouw is getransformeerd naar een kleine 200 studentenwoningen en voorzieningen.

Het nieuwe complex, met in de plint onder meer een Spar University, drie horeca-units, kapperszaak en huisartsenpost, levert een belangrijke bijdrage aan de campusvisie van de TU Delft. De mix aan voorzieningen gesitueerd rond een openbaar plein zullen een voorname verblijfsplek worden voor de bewoners, maar ook een ontmoetingsplek zijn voor studenten, academisch personeel en op de campus gevestigde bedrijven.

De studentenwoningen zullen de komende twintig jaar door Duwo worden verhuurd en beheerd. Ruim voor de oplevering stonden de studenten in de rij om een woning te bemachtigen en inmiddels zijn alle woningen in gebruik genomen door de nieuwe bewoners.

SW2 is een gezamenlijke ontwikkeling van Leyten en Van Maren. Zij zullen het complex tevens langjarig in belegging nemen. Het ontwerp is van RoosRos Architecten en de bouw is gerealiseerd door Smit’s Bouwbedrijf (nieuwbouw) en Groenendijk PGN Bouw (herontwikkeling).

Reageer op dit artikel