nieuws

WDP verwerft distributiecentrum Action bij Toulouse

Beleggingen

WDP heeft nabij Toulouse een distributiecentrum van 44.000 m2 van de Nederlandse retailer Action verworven in een sales-and-lease-backtransactie.

WDP verwerft distributiecentrum Action bij Toulouse

Dat laten WDP weten. Met de transactie is een investeringsvolume van 27 miljoen euro gemoeid voor het Belgische logistieke vastgoedfonds, dat ook een beursnotering heeft in Amsterdam. De verwacht huuropbrengst per jaar bedraagt 1,7 miljoen euro. Action wil vanuit deze locatie haar winkels in Zuid-Frankrijk beleveren.

Het nieuwbouwmagazijn ligt in de industriezone ZAC Grand Sud Logistique in Labastide Saint-Pierre nabij Toulouse. De transactie is een volgende stap in de samenwerking tussen WDP en Action, dat sinds 2014 huurder is van een destijds nieuw opgeleverd distributiecentrum te Echt (Susteren) in Zuid-Limburg. Het nieuwe pand betekent ook de toevoeging van een nieuwe logistieke regio aan de WDP-portefeuille.

WDP heeft al logistieke complexen in de regio Nord-Pas-de-Calais en  in Aix-en-Provence. De totale waarde van de WDP-vastgoedportefeuille in Frankrijk groeit met de acquisitie naar een waarde van ruim 100 miljoen euro. De gemiddelde looptijd van de huurcontracten in Frankrijk is hiermee verdubbeld.

Reageer op dit artikel