nieuws

Tristan Capital koopt tien kantoren Amsterdam en Utrecht

Beleggingen

Union Street Edge heeft de Edge-portefeuille met acht kantoren in Amsterdam verkocht aan CCP 5 Long-Life die geadviseerd wordt door Tristan Capital Partners. In Utrecht kocht het nieuwe Tristan-fonds nog twee kantoren.

Tristan Capital koopt tien kantoren Amsterdam en Utrecht
Tristan Capital koopt kantoren aan de Catharijnesingel in Utrecht

Dat blijkt uit berichten van adviseur Spring Real Estate in een persbericht zonder financiële details en een persbericht van Tristan Capital Partners. De totale koopsom is 48,5 miljoen euro, aldus Tristan. De Edge-portefeuille bestaat uit acht kantoorpanden in Amsterdam Buitenveldert. De koopsom bedraagt 28,12 miljoen euro, blijkt uit de akte van levering van 20 juli (Kadaster). De Edge-portefeuille heeft een oppervlakte van 18.800 m2 vvo, met een bezettingsgraad van ongeveer 85 procent. De kantoren zijn gelegen langs de Van Nijenrodeweg en de Europaboulevard. De portefeuille is eind 2014 gekocht door Union Street Edge.

Onder het asset management van Spring Real Estate is de bezettingsgraad toegenomen van 60 naar 85 procent. Dit heeft geresulteerd in een aanzienlijke huurstijging. De gebouwen aan de Backershagen en de Van Leijenberghlaan zijn volledig verbouwd en verhuurd. Daarnaast is het object aan Weerdestein 117 deels gerenoveerd. Tristan Capital stelt dat de kantoren zich op loopafstand van de Zuidas bevinden, terwijl de huren op minder dan de helft van de Zuidas-huren liggen. ‘Dat maakt de locatie aantrekkelijk voor kleinere serviceproviders zoals it-bedrijven of reclamebureaus.’

Gedurende deze Amsterdamse transactie werd Union Street Edge begeleid door Spring Real Estate en Loyens & Loeff. CCP 5 Long-Life is begeleid door Greenberg Traurig, EY en SGS Search. De operating partner van CCP 5 Long-Life kreeg bij deze transactie advies van Nexus Real Estate. Tristan Capital Partners meldt op de eigen website in totaal 48,5 miljoen euro aan vastgoed in Nederland te hebben verworven. Behalve de kantoren uit de Edge-portfolio gaat het om twee kantoren aan Catharijnesingel 45 en 47 in Utrecht, die derhalve voor 20,38 miljoen euro zijn geacquireerd.

Deze 100 procent verhuurde gebouwen hebben een totale oppervlakte van 8.000 m2. De twee aan elkaar verbonden kantoren zijn voor 68 procent verhuurd aan de non-profitorganisatie Stichting Sekondant. De overige 32 procent is verhuurd aan vijf andere partijen. De operationele partner en mede-investeerder in deze Utrechtse deal is Timeless Investments. De operationele partner van het Nederlandse vastgoed in het Tristan-fonds is Nexus Real Estate.

Tristan Capital Partners heeft het fonds met een core-plus-strategie in juni opgericht. De eerste aankoop was een kantorenpark in Madrid dat het voor 103 miljoen euro kocht van Lonestar Funds. Ali Otmar, senior partner van Tristan Capital, zegt over de deal: ‘De afgelopen achttien maanden zijn de sleutelkantorenmarkten van Nederland stevig hersteld in lijn met de solide economische groei. De gekochte kantoren bevinden zich in opkomende kantorenlocaties en bieden de mogelijkheid voor waardecreatie door de lege ruimte op te vullen.’

Reageer op dit artikel