nieuws

Redevco en Ares kopen Mercado San Miguel in Madrid

Beleggingen

Redevco Iberian Ventures heeft voor 70 miljoen euro Mercado San Miguel in Madrid gekocht. Verkoper van de befaamde, overdekte foodmarkt in Madrid is een consortium van Spaanse particuliere investeerders.

Redevco en Ares kopen Mercado San Miguel in Madrid
Mercado de San Miguel in Madrid

Dat meldt de joint venture tussen pan-Europees winkelvastgoedspecialist Redevco en fondsen onder beheer van Ares Management. Ares is een in New York genoteerde mondiale vermogensbeheerder in alternatieve beleggingen. De foodcourt op San Miguel Plaza in het hart van het historische centrum van Madrid is een van de belangrijkste attracties van de stad en in Spanje aangewezen als beschermd monumentaal erfgoed. Het uit smeedijzer en glas vervaardigde gebouw van 1.764 m2 is opgedeeld in dertig luxe kruideniers- en delicatessenstalletjes en dertien restaurantstalletjes.

Als trekpleister voor ‘foodies’ en met een vaste plek op de lijst van toeristische bezienswaardigheden heeft het gebouw geen leegstand en zelfs lange wachtrijen van potentiele huurders. Andrew Vaughan, ceo van Redevco, stelt dat de aankoop van Mercado San Miguel de visie van de jv onderschrijft dat ‘retail evolueert van simpele transacties naar het verwezenlijken van een volledige ervaring waar consumenten van genieten en welke ze willen delen’.

‘Deze architectonische parel ligt dichtbij andere topattracties in Madrid en fungeert als ankerpunt in de stad. Bezoekers doen er  boodschappen en kunnen genieten van het unieke culinaire aanbod. Door actief asset management en de klantervaring te verbeteren, verwachten we het operationele rendement nog verder te verhogen.’ Ares en Redevco kondigden in september 2015 de lancering van Redevco Iberian Ventures aan om 500 miljoen euro aan value-add en opportunistische beleggingen in winkelvastgoed op het Iberisch schiereiland te realiseren.

De aankondiging van 31 juli volgt op een recente verkoop van negen retailparken verspreid door heel Spanje aan Vukile Property vorige maand, en de verkoop van het the Portimao retailpark in Portugal aan Olimpo Real Estate SOCIMI in mei. DLA Piper en KPMG adviseerden Redevco Iberian Ventures over de aankoop van Mercado San Miguel. De verkopende partij werd geadviseerd door Aguirre Newman en Freshfields.

Reageer op dit artikel