nieuws

John Lewis overweegt flex-kantoren in winkels

Beleggingen

De Britse warenhuisketen John Lewis overweegt in zijn grotere filialen flex-kantoren aan te bieden. Het achterliggende idee is een betere benutting van vierkante meters, schrijft Property Week.

John Lewis overweegt flex-kantoren in winkels
Flex-kantoor

De winkelketen zou daarvoor in zee kunnen gaan met een bestaande aanbieder, of een eigen concept in de markt zetten. De plannen verkeren in een vroeg stadium. Voor de flex-kantoren kijkt John Lewis naar de grotere, oudere vestigingen, waaronder die in het Intu Eldon Square winkelcentrum in Newcastle.

Een bron meldt dat de warenhuisketen naar verschillende opties kijkt om de benutting van vierkante meters te verbeteren. In de komende maanden zou een keuze worden gemaakt, die begin 2018 in de winkels zijn beslag moet krijgen.

Britse warenhuisketens worstelen met onderbenutting van winkelmeters door de snelle verandering van het winkelgedrag van de consument. Die zoekt steeds meer gemak en shopt steeds vaker online. John Lewis behaalt inmiddels 40 procent van zijn omzet online, concurrenten volgen op enige afstand.

Ketens als Debenhams en House of Fraser proberen winkelen steeds meer een beleving te laten zijn om extra passanten te trekken en de verblijfstijd te verhogen. House of Fraser haalde in mei 2017 met dit doel Goodwood Group-topman Alex Williamson binnen als directeur.

John Lewis probeert eveneens winkelen tot een bijzondere ervaring te maken door de winkels te voorzien van wellness centres en samenwerkingen aan te gaan met horeca-aanbieders als Benugo en Comptoir Libanais. Flex-kantoren zouden prima in dit rijtje passen, zeker gezien de sterke groei van de vraag naar flexibele kantoorruimte in de Britse markt.

Volgens vastgoedadviseur Knight Frank wordt alleen al in Centraal Londen al 840.000 m2 flex-kantoor aangeboden.

Reageer op dit artikel