nieuws

Hudson’s Bay zoekt koper voor Galeria Kaufhof

Beleggingen

Hudson’s Bay Company onderzoekt de verkoop van de Duitse warenhuisketen Galeria Kaufhof en een deel van het onderliggende vastgoed. Signa Group, die twee jaar eerder misgreep, zou geïnteresseerd zijn.

Hudson’s Bay zoekt koper voor Galeria Kaufhof
München Kaufhof Galeria am Stachus

Dat blijkt uit berichtgeving in het Duitse medium Wirtschaftswoche. De Canadese eigenaar kocht Kaufhof ruim twee jaar geleden van Metro Group. In juni 2015 betaalde Hudson’s Bay 2,825 miljard euro voor de exploitatie van 103 Kaufhof-warenhuizen, het vastgoed van 59 Kaufhof-warenhuizen, zestien Sportarena-winkels en zestien Belgische Galeria Inno-filialen. Kort na de aankoop sloot Hudson’s Bay een joint venture met Simon Property Group.

Hierin werden 41 van de 59 Kaufhof-warenhuizen geplaatst. Deze 41 warenhuizen werden destijds getaxeerd op 2,6 miljard euro. In 2015 troefde Hudson’s Bay nog de Oostenrijkse vastgoedinvesteerder René Benko af, die de activiteiten van Galeria Kaufhof wilde samenvoegen met die van Karstadt. Volgens de krant is zijn Signa Group nu de meest serieuze kandidaat-koper. Benko’s bedrijf Signa Retail verwierf in 2014 alle Karstadt-vestigingen plus een aandeel in het beroemde warenhuis KaDeWe (Kaufhaus des Westens) in Berlijn voor 1 euro.

Zowel Kaufhof als Karstadt floreren weer dankzij een sanering en door het sterke economische herstel in Duitsland. Bovendien is Duits commercieel vastgoed nog nooit zo populair onder internationale beleggers geweest. Dit jaar koerst de Duitse vastgoedbeleggingsmarkt volgens adviseurs op een nieuw record af na het all-time-high van 2015.

Reageer op dit artikel