nieuws

CBRE GI koopt acht logistieke centra

Beleggingen

CBRE Global Investors heeft namens een van haar klanten acht distributiecentra in Nederland aangekocht met een totale oppervlakte van 260.000 m2. De verkoper is Somerset Capital Partners.

CBRE GI koopt acht logistieke centra

De portefeuille omvat 260.000 m2 hoogwaardig logistiek vastgoed gelegen in zeer gerenommeerde logistieke centra in Nederland. Het gaat volgens de vermogensbeheerder om de grootste Nederlandse logistieke portefeuilledeal tot nu toe dit jaar. De transactie bestaat uit één bestaand gebouw in Wijchen en zeven ontwikkelingen in logistieke hotspots zoals Schiphol, Utrecht en Nieuwegein.

Ongeveer 80 procent van de portefeuille is verhuurd aan bekende gebruikers zoals Mainfreight, Picnic en All 4 U. Over de betaalde prijs worden geen mededelingen gedaan, maar het investeringsvolume moet in de honderden miljoenen euro’s belopen. Jaap Snellen, head of Asset Management Logistiek, Nederland, CBRE Global Investors, stelt dat deze portefeuille perfect past binnen de investeringscriteria van zijn klanten.

‘Deze grootschalige transactie in Nederland is daarmee een unieke mogelijkheid om te investeren in hoogwaardige logistieke gebouwen. Het afgelopen jaar hebben we ons Nederlandse logistieke platform aanzienlijk weten uit te breiden en hebben nu 560.000 m2 logistiek vastgoed verdeeld over vijftien gebouwen. We blijven op zoek naar vergelijkbare aantrekkelijke investeringsmogelijkheden voor onze klanten. Logistiek vastgoed is een belangrijke sector voor ons in Nederland.’

CBRE Global Investors is geadviseerd door Houthoff Buruma en JLL. Somerset Capital Partners is geadviseerd door Loyens & Loeff.

Reageer op dit artikel