nieuws

Maasdelta verkoopt woningcomplex Spijkenisse

Beleggingen

Maasdelta verkoopt woningcomplex Spijkenisse
Maasdelta-Spijkenisse

Capital Value heeft namens Stichting Maasdelta Groep het complex Raadhuisstaete aan de Raadhuislaan in Spijkenisse verkocht. Het complex is verkocht aan een particuliere belegger.

Het gaat om vijftien meergezinswoningen, 2.800 m2 kantoor- en winkelruimte en diverse parkeerplaatsen. Het complex is onaangebroken en niet gesplitst in appartementsrechten. Capital Value adviseerde Stichting Maasdelta Groep bij de verkoop en Houthoff Buruma heeft de verkoop juridisch begeleid. City Business Beheer zal in samenwerking met Q Makelaars het beheer en de verhuur voor de koper verzorgen.

Chanine van Kleij, specialist woningcorporaties bij Capital Value, begeleidde de verkoop. Onder andere door de regelgeving vanuit de Woningwet richten steeds meer corporaties zich op hun kerntaak: het verhuren van woningen aan de doelgroep, stelt ze. ‘Dit complex paste niet meer binnen de portefeuillestrategie van Maasdelta, gezien de commerciële eenheden in het complex. Deze transactie is een mooi voorbeeld van samenwerking tussen een woningcorporatie en een investeerder, voor wie dit complex een prima aanvulling is op zijn huidige portefeuille.’

Reageer op dit artikel