nieuws

Rockspring verkoopt Trade Park Zuidoost

Beleggingen

Urban Industrial (UI) heeft via een besloten tender het bedrijvenpark Trade Park Zuidoost in Amsterdam Zuidoost voor 29,8 miljoen euro (Kadaster) gekocht van Rockspring Property Investment Managers.

Dat meldt het recent opgerichte investerings- en financieringsplatform voor industrieel vastgoed in een persbericht zonder financiële details. De akte van levering vermeldt een koopsom van 29,8 miljoen euro. Koper is Urbi Investment 2 Sub, verkoper Transeuropean Properties V NL TPZO, aldus de in het Kadaster gepubliceerde akte van levering. Transeuropean Properties is een vehikel van Rockspring.

Rockspring kocht Trade Park Zuidoost aan Keienbergweg 3-95 in januari 2014 voor 21,7 miljoen euro van Internos Global Investors. Bedrijvenpark Trade Park Zuidoost, ook wel bekend als TPZO, bestaat uit 63 hoogwaardige bedrijfsunits variërend van 300 m2 tot 3.000 m2. Het totale metrage bedraagt 36.000 m2. TPZO ligt op een strategische locatie aan de Keienbergweg en Hoogoorddreef nabij snelwegen A2, A9 en de ringweg A10.

Jan Brouns, managing partner UI, zegt hiermee nu eigenaar te zijn ‘van een van de beste bedrijfsverzamelcomplexen van Nederland’. ‘Hiermee laten we de markt ook zien wat voor een dealzekerheid wij verkopende partijen bieden; het gehele aankoopproces, van ontvangst eerste informatie tot en met de levering bij de notaris, heeft minder dan een maand tijd geduurd.’ Urban Industrial werd in deze transactie geadviseerd door Houthoff Buruma. (MvL)

Reageer op dit artikel