nieuws

Real I.S. verkoopt TomTom-kantoor voor 60,5 miljoen

Beleggingen

Real I.S. heeft kantoorgebouw Hollandia in Amsterdam voor 60,5 miljoen euro (Kadaster) verkocht aan La Française Real Estate Partners International. Het gebouw op het Oosterdokseiland dat in gebruik is door TomTom International omvat 9.950 m2 kantoorruimte.

Real I.S. verkoopt TomTom-kantoor voor 60,5 miljoen

Dat blijkt uit een persbericht van Savills en financiële gegevens uit het Kadaster. Het kantoor met energielabel A ligt aan Oosterdokstraat 114 op het Oosterdokseiland van Amsterdam. TomTom is de enige huurder. Recent is de huurovereenkomst met TomTom langjarig verlengd. De kantoorruimte is verdeeld over de begane grond en elf verdiepingen. Hollandia ligt volgens Savills op een eersteklas kantoorlocatie aan het IJ, op loopafstand van het centraal station van Amsterdam. Hollandia is in 2007 gebouwd en heeft dit jaar een lichte update gehad om geheel aan de huidige en toekomstige normen te voldoen.

Verkoper is het Real I.S.-vehikel BGV IV Amsterdam 1. ‘De verlenging van het huurcontract met dit Nederlandse bedrijf afgelopen lente weerspiegelt de hoge mate van huurderstevredenheid en laat tevens zien dat het ultramoderne en architectonisch zeer aantrekkelijke kantoorgebouw op een goede locatie een uitstekende basis biedt voor een langjarig huurcontract’, aldus Georg Jewgrafow, ceo van Real I.S.

Reinier Wegman, head of Sales bij Savills Nederland, licht toe: ‘De Nederlandse beleggingsmarkt heeft een zeer sterk jaar doorgemaakt. De investeringsvolumes voor commercieel vastgoed zijn gestegen van 4,8 miljard euro in een reeds sterk derde kwartaal van 2015 naar 5,7 miljard in het derde kwartaal van 2016, een stijging van 19,4 procent. Met deals als deze die nog in de laatste drie maanden plaatsvinden, en de aanhoudende populariteit van Amsterdams commercieel vastgoed bevestigen, belooft het een bloeiend eindejaar te worden.’

Savills adviseerde Real I.S. tijdens de verkoop. Loyens & Loeff trad op als juridisch adviseur. La Française Real Estate Partners International werd geadviseerd door CBRE, Houthoff Buruma en TA Europe. (MvL)

Reageer op dit artikel