nieuws

Geneba heroverweegt strategie

Beleggingen

Geneba Properties maakte 1 december bekend dat het Credit Suisse heeft ingehuurd om als exclusieve financiële adviseur te assisteren bij het kijken naar strategische alternatieven.

Opties zijn, onder meer, een IPO, een kapitaalverhoging, fusie, verkoop of andere mogelijke transacties. Geneba is op zoek naar zulke alternatieven in samenwerking met zijn grootste aandeelhouder, The Catalyst Capital Group Inc. Dr. Wulf Meinel, ceo van Geneba: ‘Na de herkapitalisatie in 2014 heeft Geneba geïnvesteerd in corporate logistieke en licht industriële vastgoedobjecten. Onze unieke en groeiende vastgoedportefeuille bestaat uit objecten die noodzakelijk zijn voor de kernactiviteiten van een solide groep van corporate huurders. Onze samenwerking met Credit Suisse is een belangrijke stap in de zoektocht naar opties om de evolutie van Geneba gestalte te geven.’ 

Gabriel de Alba, Voorzitter van de Raad van Commissarissen van Geneba: ‘Na de verkoop van Geneba’s belang in MoTo Object Campeon GmbH & Co. KG aan Infineon Technologies AG heeft Geneba nu een gefocust en kwalitatief hoogstaande portefeuille van vastgoedobjecten die een substantiële waarde vertegenwoordigen en een platform voor gedisciplineerde groei bieden. Het zoekproces naar strategische alternatieven geeft Geneba de gelegenheid een verscheidenheid aan opties te bekijken die waarde voor alle aandeelhouders maximaliseren.’

 

Reageer op dit artikel