nieuws

Fonds Corum koopt kantoorgebouw Laan op Zuid 393

Beleggingen

SCPI Corum Convictions, dat wordt beheerd door Corum Asset Management, heeft het kantoorgebouw aan de Laan op Zuid 393 in Rotterdam gekocht van de Duitse vastgoedbelegger KanAm. De betaalde prijs bedraagt volgens het Kadaster 48 miljoen euro.

Fonds Corum koopt  kantoorgebouw Laan op Zuid 393

Het kantoorgebouw is ontwikkeld in 2008 en bestaat uit circa 24.000 m² verhuurbare vloeroppervlakte. Het kantoorgebouw bestaat uit hoogbouw met in totaal achttien verdiepingen. Het middengedeelte bestaat uit negen verdiepingen en een tweede toren bestaat uit dertien verdiepingen. Daarnaast is er een ondergrondse parkeergarage aanwezig met 277 parkeerplaatsen, verdeeld over vijf split level verdiepingen. Ook voorziet het gebouw in archiefruimte en fietsstallingsplaatsen in de garage.

Het gebouw is volledig verhuurd. Het UWV huurt 16.785 m² en het Rijksvastgoedbedrijf 7.458 m².

Corum werd bijgestaan door Appelhoven Vastgoedadviseurs. Core notarissen adviseerde Corum op juridisch vlak. Search trad op als technisch adviseur. De verkoper werd juridisch bijgestaan door Houthoff Buruma en bij de transactie geadviseerd door DTZ Zadelhoff, sinds 15 november jl. onderdeel van de Cushman & Wakefield groep.

Reageer op dit artikel