nieuws

WDP investeert 120 miljoen in Nederlands logistiek vastgoed

Beleggingen

De Belgische vastgoedonderneming WDP blijft fors investeren in Nederlands logistiek vastgoed. Woensdag kondigde het bedrijf voor 120 miljoen euro aan nieuwe investeringen in ons land aan. Het betreft een combinatie van twee aankopen voor circa 20 miljoen euro en vier nieuwe projecten voor 100 miljoen euro.

WDP investeert 120 miljoen in Nederlands logistiek vastgoed

Het in Brussel en Amsterdam genoteerde vastgoedfonds financiert de investeringen met de uitgifte van 2.369.560 nieuwe aandelen in België. Ongeveer de helft van de ruim 2,1 miljard euro omvattende WDP-portefeuille ligt in Nederland.

In Heerlen zal logistiek dienstverlener CEVA Logistics samen met WDP een pharma-hub uitbouwen met groeipotentieel. CEVA is gespecialiseerd in de  logistiek van medische hulpmiddelen. De nieuwbouw betreft in de eerste fase die nu zal worden gerealiseerd een oppervlakte van ruim 33.000 m² met voorziene oplevering in de loop van het derde kwartaal van 2017. CEVA tekent in op een basishuurcontract van vijf jaar. Het investeringsbudget voor WDP bedraagt 32 miljoen euro.  

In Venlo op het logistieke park Trade Port Noord voorziet WDP de Duitse logistiek dienstverlener  DB Schenker van een nieuwe multi user warehouse van in totaal ongeveer 50.000 m². Oplevering  staat gepland in het voorjaar van 2017. Het investeringsbudget bedraagt 30 miljoen euro.

Begin 2016 kocht WDP in Bleiswijk aan de Spectrumlaan een grondpositie van ongeveer zeven hectare. Momenteel  is het volledige ontwikkelingspotentieel van 40.000 m² verhuurd aan verschillende nieuwe klanten. In het verlengde  hiervan zal WDP via een sale en lease back eigenaar worden van een stuk grond  van 11.000 m² op een andere locatie. Het bedrijf zal verdere details verstrekken wanneer deze projecten definitief zijn. Beide transacties betreffen een gezamenlijk investeringsbedrag van ongeveer 25 miljoen euro.

In het kader van zijn partnerschap met  veiling The Greenery, verwerft WDP in De Lier aan de Jorghem van der Houtweg een terrein met bijhorende gebouwen van in totaal 45.000 m², voorheen in eigendom van The Greenery. Het vastgoed is verhuurd aan De Jong, dat er de kartonverpakking voor The Greenery verzorgt. De Jong tekent een huurcontract van acht jaar voor de bestaande gebouwen. WDP bekijkt hoe de site naar de toekomst toe kan worden herontwikkeld in samenwerking met De Jong. Het investeringsbudget voor deze aankoop bedraagt ongeveer 9 miljoen euro.  

In het Brabantse Veghel aan de Marshallweg 2 gaat WDP in de weer met de gedeeltelijke herontwikkeling van een strategische FMCG5-campus voor  logistiek dienstverlener Kuehne + Nagel, die reeds eigendom is van de vastgoedondereneming. WDP gaat van start met een gefaseerde herontwikkeling waarbij 28.000 m² aan oude opslagruimte wordt vervangen door een gloednieuw distributiecentrum van in totaal ongeveer 48.000 m². WDP voorziet de eindoplevering van deze locatie in de loop van het tweede kwartaal van 2018. Het investeringsbedrag betreft ongeveer 22 miljoen euro. 

WDP realiseert de nieuwe projecten steeds in samenwerking met de klant. Wanneer  de activiteiten van de huurder van start zijn gegaan, blijft WDP eigenaar van het pand.  WDP verwacht op het totaal van de projecten en acquisities een bruto aanvangsrendement te genereren tussen 6,50 en 6,75 procent, verklaarde Ceo Joost Uwents.

Reageer op dit artikel