nieuws

Syntrus koopt Haags Provast-project van 65 miljoen

Beleggingen

Provast heeft het project Monarch III aan de Prinses Beatrixlaan met een totaal volume van ruim 32.000 m2 bvo verkocht aan Syntrus Achmea Real Estate & Finance. Het plan met een investeringswaarde van 65 miljoen euro omvat onder meer 248 huurappartementen.

Syntrus koopt Haags Provast-project van 65 miljoen

Dat laat Provast weten aan Vastgoedmarkt. In het centrum van het Beatrixkwartier in Den Haag ontwikkelt Provast 248 huurappartementen in het middensegment. Syntrus Achmea RE&F verwerft de appartementen en commerciële ruimte namens haar opdrachtgevers. Powerhouse Company is verantwoordelijk voor het ontwerp. Het omvat twee woontorens met in totaal 248 vrije sector huurappartementen van 52 tot 125 m2. De huren bevinden zich tussen de 800 en 1.350 euro per maand. Op de begane grond is 350 m2 voor horeca beschikbaar en er worden 146 parkeerplaatsen gerealiseerd.

De appartementen sluiten goed aan op de vraag naar betaalbare hoogwaardige woningen op een toplocatie. De bouw start in het tweede kwartaal van 2017. Het project wordt het derde kwartaal van 2019 opgeleverd. Zes maanden daarvoor start de verhuur en worden ook de definitieve huurprijzen bekend. De bouw is in handen van Smit’s Bouwbedrijf uit Beverwijk. Monarch III is het vijfde project van Provast in deze gebiedsontwikkeling en heeft een investeringswaarde van 65 miljoen euro.

Het Beatrixkwartier ligt vlak achter de Utrechtsebaan, op een paar honderd meter Den Haag Centraal Station (of één halte met de RandstadRail). Op ongeveer vijf minuten loopafstand bevindt zich winkelstraat de Theresiastraat. Martijn Dirks, partner Provast: ‘Met het toevoegen van woningen aan het Beatrixkwartier maken we een stuk centrum. Mensen willen naar de stad. Den Haag is erg in trek. Door het internationale profiel, goede voorzieningen op het gebied van cultuur, onderwijs en uitgaan komen er veel expats, studenten en young professionals bij. Daardoor is er een grote behoefte aan middeldure huurwoningen.’

Henk Jagersma, directievoorzitter Syntrus Achmea Real Estate & Finance: ‘Dit project versterkt de kracht van het Beatrixkwartier, omdat het gebied multifunctioneler wordt. Er is een groot tekort aan huurwoningen in veel steden, terwijl institutionele beleggers bereid zijn om miljarden euro´s in deze woningen te beleggen. Dat geld moet geïnvesteerd kunnen worden. De consument, de pensioendeelnemer en de steden worden daar beter van.

Provast heeft in het Beatrixkwartier nog twee grote grondposities. Op dit moment ontwikkelt de Haagse onderneming in het Monarch-gebied het project Monarch IV. Op de Grotiusplaats tegenover Rechtbank en Gerechtshof Den Haag is de projectontwikkelaar ook bezig met een ambitieus plan. Provast werd bij de transactie voor Monarch III geadviseerd door CBRE en Loyens & Loeff. 

Reageer op dit artikel