nieuws

IntReal koopt voor 89 miljoen KanAm-kantoren Randstad

Beleggingen

IntReal International Real Estate heeft voor ruim 89,2 miljoen euro kantoren Zilveren Toren in Den Haag en Ruby Point in Amsterdam gekocht van KanAm Spezial Grundinvest-fonds.

Dat blijkt uit de op 27 september opgestelde akte van levering, vermeld in het Kadaster. IntReal heeft 84 miljoen euro (exclusief omzetbelasting) betaald voor het 27.500 m2 grote MN-hoofdkantoor aan Prinses Beatrixlaan 13-17 en 5,2 miljoen euro (exclusief omzetbelasting) voor Ruby Point aan Hullenbergweg 1-3 in Amsterdam Zuidoost. De totale omzetbelasting bedroeg 5,35 miljoen euro. Ruby Point heeft een oppervlakte van 5.200 m2 en was tot februari verhuurd aan Unlimited Sports Group, het gefailleerde moederbedrijf van de omgevallen winkelformules Perry Sport en Aktiesport.

Tot eind 2010 was ING Investment Management en daarvoor Nationale Nederlanden huurder van de Zilveren Toren. In december 2010 tekende het toenmalige MN Service een huurovereenkomst voor 18.700 m2 kantoorruimte en 162 parkeerplaatsen in het gebouw aan de Beatrixlaan. Voor zover bekend huurt MN anno 2016 het gehele gebouw. Het Duitse IntReal is een in 2009 opgerichte vastgoedvermogensbeheerder uit Hamburg. KanAm is een Duitse belegger uit Frankfurt am Main en beheert open-end-vastgoedfondsen. (MvL)

Reageer op dit artikel