nieuws

Inside Investments verkoopt kantoren

Beleggingen

Inside Investments heeft een portefeuille van negen kantoor- en bedrijfsobjecten verkocht. Het particuliere beleggingsfonds vormt zich om tot winkelfonds.

De portefeuille bestaat uit zeven kantoorpanden en twee bedrijfsobjecten en is nagenoeg volledig verhuurd. De totale omvang bedraagt 27.000 m2. De objecten zijn alle gelegen in het midden van het land. De koper is een particuliere belegger. Inside Investments heeft bovengenoemde objecten ongeveer tien jaar in portefeuille gehad. Met deze verkoop is de portefeuille teruggebracht naar 132.000 m2, waarvan 6.000 m2 kantoorruimte, 54.000 m2 winkelruimte en 72.000 m2 bedrijfsruimte.

Door de verkoop van deze objecten is de gewogen gemiddelde looptijd van de huurcontracten substantieel gestegen, de leegstand nagenoeg gehalveerd naar 6 procent, de financieringskosten en de loan-to-value substantieel verlaagd waardoor het risicoprofiel van de portefeuille sterk verbeterd is.

De verkoop past in de strategie van Inside Investments om het fonds te transformeren naar een winkelfonds. Het vervolg op deze transactie is het in de markt brengen van de bedrijfsruimte portefeuille. Dit is een gespreide portefeuille van acht objecten met een totale huurstroom van circa 2,73 miljoen euro. CBRE zal namens Inside Investments de verkoop hiervan begeleiden.

Inside Investments, opgericht in 2000, is een niet-beursgenoteerde naamloze vennootschap met een gediversifieerde vastgoedportefeuille, voornamelijk gelegen in het midden van Nederland. Het fondsvermogen is bijeengebracht door 150 vermogende particulieren. De directie van het fonds wordt gevoerd door Side Management en het beheer van de portefeuille wordt uitgevoerd door Compact Real Estate Services in Hilversum. 

Reageer op dit artikel