nieuws

Estea koopt zorgvastgoed Rotterdam

Beleggingen

Estea Capital heeft het woonzorgcomplex aan Nudenoord 38 in Rotterdam gekocht van Stichting Cedrah. Het verouderde complex met 116 appartementen gaat Estea voor eigen rekening en risico transformeren en verduurzamen.

Estea koopt zorgvastgoed Rotterdam
Verpleegster

Bouwkundig en installatietechnisch voldoet het complex niet meer aan de huidige wensen en eisen op het gebied van duurzaamheid, energiezuinigheid en levensloopbestendigheid. Het nieuwe ontwerp is van Lengkeek Architecten, dat door Bolton Bouw in twee fases wordt uitgevoerd. Bij oplevering bestaat het complex uit 114 (zorg)appartementen, een gemeenschappelijke ontmoetingsruimte, kantoorruimte, slaapwacht en diverse ondersteunende ruimten.

De appartementen zullen geschikt zijn voor bewoners met of zonder een (lichte) zorgvraag. Daarnaast wordt de duurzaamheid van het complex verhoogd van label G naar A(+), waardoor de huidige en toekomstige bewoners sterk zullen besparen op de energiekosten. Door de verkoop gaan Estea Capital en Cedrah een langlopende samenwerking aan.

> Lees meer over Zorgvastgoed

Reageer op dit artikel