nieuws

Duinweide koopt groot nieuwbouwproject in Leiden

Beleggingen

Duinweide Investeringen, initiatiefnemer en beheerder van beleggingsinstellingen, heeft met Heijmans Vastgoed een turn-key overeenkomst gesloten voor de realisatie van twee supermarkten, zeven dagwinkels en vijftien woningen in het nieuwbouwproject Het Plein van Leiden. Het vastgoed is bestemd voor meerdere Duinweide-fondsen.

De twee supermarkten betreffen een Hoogvliet van circa 2.000 m2 en een Albert Heijn van ongeveer 2.500 m2. Beide supermarkten zijn voor tien jaar verhuurd per bouwkundige oplevering. De aankoop past in het selectiebeleid waarbij Duinweide zich richt op supermarkten van de toekomst. Hierbij spelen factoren zoals ruime afmetingen, goede parkeervoorziening en een sterk verzorgingsgebied.
De dagwinkels zijn reeds grotendeels voorverhuurd aan landelijk opererende detailketens en lokale ondernemers. De vijftien ruime eengezinswoningen, waarvan de meeste met tuin, worden door het nader nog op te richten groeifonds Duinweide Woningen voor de verhuur aangekocht. Het complex wordt gefaseerd opgeleverd in 2016 en 2017.
Met deze transactie geeft Duinweide vorm aan zijn beide ambities, namelijk om enerzijds voor haar participanten een hoogwaardige portefeuille met uitstekende supermarkten te verwerven en anderzijds een portefeuille van hoogwaardige en courante huurwoningen in de vrije sector op te bouwen. In alle fondsen participeert de fondsaanbieder zelf ook mee.

Reageer op dit artikel