nieuws

Corum koopt hotelproject Noordeinde Den Haag

Beleggingen

De Franse belegger Corum heeft de hotelontwikkeling aan Noordeinde 33 in Den Haag gekocht van Borealis Hotel Group uit Amsterdam. Het hotel komt in een leegstaand kantoorpand.

Partijen hebben geen financiële details bekendgemaakt. De aankoop staat nog niet vermeld in het Kadaster. Op deze locatie opent medio 2017 Hotel Indigo van Intercontinental Hotels Group zijn deuren. Het boutique hotel met 63 kamers komt tegenover Paleis Noordeinde. In het monumentale pand uit 1884 was tot 1994 110 jaar lang een dependance van De Nederlandsche Bank gevestigd. De laatste huurder vanaf 2012 was Sens Real Estate. In augustus kocht Corum al voor 17 miljoen euro een hotelproject van Borealis in Antwerpen.

Borealis Hotel Group draagt zorg voor de ontwikkeling en langjarige exploitatie van het hotel. De gemeente Den Haag is blij met deze transformatie van leegstaand kantoor naar het eerste Indigo-hotel in Nederland. Wethouder Stedelijke Economie, Karsten Klein: ‘Deze unieke locatie tegenover het paleis verdient een bijzonder invulling. Het luxury boutique concept van Indigo past hier perfect en is een toevoeging voor dit toeristisch gebied en het Haagse overnachtingaanbod.’

Appelhoven Vastgoedadviseurs heeft de transactie namens de koper begeleid. (MvL)

Reageer op dit artikel