nieuws

Carlyle verkoopt vastgoedbelang aan The Student Hotel

Beleggingen

The Student Hotel heeft een 85-procentsbelang in het vastgoed van drie Nederlandse studentenhotels overgenomen van The Carlyle Group. Het gaat om de vestigingen in Den Haag, Rotterdam en Amsterdam-West.

Dat heeft The Student Hotel op 15 november bekendgemaakt. Met de koop heeft The Student Hotel volledige controle over de drie hotels, aldus oprichter en ceo Charlie MacGregor. ‘Zonder de commitment van Carlyle hadden we nooit het tekort aan studentenwoningen in Europa kunnen adresseren’, aldus MacGregor. The Student Hotel is in 2006 opgericht door de Schot Charlie MacGregor. In 2008 nam The Carlyle Group een belang in The Student Hotel.

Het Rotterdamse Student Hotel was het eerste Nederlandse complex dat de deuren opende. Dit studentenhotel is in 2014 uitgebreid naar 485 hotelkamers van 256. Het hotel in Amsterdam-West is met 707 kamers het grootste Student Hotel van de Benelux. De Haagse vestiging met 310 kamers ging in 2014 open. Volgens de eigenaar zijn alle kamers sinds de opening verhuurd.

The Carlyle Group kocht eerder zijn vastgoedbelang via zijn pan-Europese vastgoedfonds CEREP III. Bij de verkoop aan The Student Hotel is Carlyle Group geadviseerd door JLL Corporate Finance en JLL Netherlands. (MvL)

Reageer op dit artikel