nieuws

Bouwinvest verwerft 75 nieuwbouwwoningen

Beleggingen

Bouwinvest heeft, namens het Bouwinvest Residential Fund, met Adriaans Projectontwikkeling een koopovereenkomst getekend voor het project Parc Valère in Helmond. Het gaat om 75 woningen en 85 parkeerplaatsen aan de Europalaan in Helmond. De appartementen zijn bestemd voor de vrije sector huur.

De eerste plannen voor nieuwbouw op deze locatie dateren uit 2008,  de woningbouwvergunning werd destijds gegund aan woningcorporatie Compaen. De bouw stagneerde echter onder andere door de crises en bijbehorende stagnerende woningverkopen. Dankzij de constructieve samenwerking tussen de gemeente Helmond, Compaen, Adriaans Projectontwikkeling en Bouwinvest gaat de bouw nu toch door. Het oorspronkelijke plan is verduurzaamd door middel van betere isolatie en zonnepanelen, met als resultaat een Energielabel A (+++). Ook de plattegronden zijn aangepast conform de wensen van het Bouwinvest Residential Fund.

Parc Valère, genoemd naar het naastgelegen park, ligt nabij het centrum en op loopafstand van winkelcentrum Combicentrum. Er zijn 13 verschillende typen appartementen, variërend in grootte tussen de 83 m2 en 110 m2. Elk appartement heeft een eigen berging en een parkeerplaats in de afgesloten garage.

De verwachting is dat de huurappartementen begin 2018 worden opgeleverd

 

Reageer op dit artikel