nieuws

Altera koopt 30 Utrechtse woningen

Beleggingen

Altera Vastgoed en BAM Woningbouw Utrecht hebben een koopovereenkomst getekend voor 30 nog te realiseren rijwoningen in het project Antoniuskwartier 2e fase te Utrecht. Het betreft een vervolg op het project waarin medio 2016 al 56 rijwoningen zijn opgeleverd. Het project ligt op het terrein van het voormalige Antonius ziekenhuis op de hoek Pampadreef-Paranadreef / Einsteindreef.

Project Antoniuskwartier tweede fase omvat de realisatie van 151 woningen. Timpaan heeft de ontwikkeling van deze woningen verzorgd en BAM Woningbouw neemt de realisatie van de woningen onder haar hoede.
Naast de 30 beleggershuurwoningen komen er 121 koopwoningen, waarvan de verkoop onlangs is gestart. De woningen krijgen een karakteristieke jaren ’30 architectuur van de hand van architect Benedict Kraus.
Altera is verheugd om de 30 woningen toe te voegen aan haar groeiende woningportefeuille van 1 miljard euro bestaande uit duurzame, geliberaliseerde huurwoningen in economisch sterke regio’s.  Altera richt zich met deze aankoop met name op jonge gezinnen die in de stad Utrecht willen blijven wonen. Voordat de bouw van de woningen van start gaat wordt eerst het voormalige beddenhuis van het ziekenhuis gesloopt. De sloop is al in volle gang en zal eind april 2017 worden afgerond. Direct aansluitend start de bouw van de woningen waarna het openbaar gebied ook wordt heringericht.
De verhuur van de 30 huurwoningen start begin 2017. Timpaan wordt voor de verkoop bijgestaan door Beumer Garantiemakelaars, Ludenhoff Groep en Waltmann Makelaars.

Reageer op dit artikel