nieuws

Zweedse belegger koopt bedrijfspand Dordrecht

Beleggingen

De Zweedse belegger Sagax heeft een 12.000 m2 groot bedrijfsgebouw aan Donker Duyvisweg 301 in Dordrecht gekocht van Internos Global Investors.

Het pand is langjarig verhuurd aan Engie Nederland voor de productie van onderdelen. Het complex maakt deel uit van de Dutch Active Fund PropCo-portfolio. Sagax legt zich toe op het verwerven, ontwikkelen en beheren van commercieel vastgoed.

De portefeuille van Sagax heeft een totale omvang van 2.048.000 m2 vvo verdeeld over ruim 400 objecten. Het vastgoed met een marktwaarde van ongeveer 2 miljard ligt voornamelijk in Zweden, Finland en Frankrijk. De aandelen van Sagax zijn genoteerd op de Nasdaq Stockholm. Internos werd bij deze transactie geadviseerd door Allen & Overy en Colliers International.

Reageer op dit artikel