nieuws

Triuva transporteert laatste pand Traction-portefeuille

Beleggingen

Met het transport van de Hilversumstraat 340 in Amsterdam Noord, ook bekend als de Noordkaap, is het laatste pand uit de Traction- portefeuille door Triuva aan Ares/APF overgedragen.

Dat laat Triuva  weten. De Traction-portefeuille was een Europese portefeuille, waarvan het Nederlandse gedeelte in augustus 2015 werd  gekocht door een joint-venture van Ares en APF International.. In totaal ging het om 17 Nederlandse panden,  verspreid over de Randstad, waaronder Gooimeer 6, Rijnzathe 11 en Lange Vijverberg 11. Marktpartijen schatten de portefeuille destijds op 155 miljoen euro.

De verkoop van het pand Hilversumstraat 340 in Amsterdam  is gebaseerd op een langjarige huurovereenkomst met zittend huurder, alsmede een transformatieplan, inclusief aannemingsovereenkomst.

Het Leger des Heils gaat, na een ingrijpende transformatie medio 2017, het gehele object huren. De lengte van de huurovereenkomst is 15 jaar. Vanwege de ambulantisering is het Leger des Heils in heel Nederland op zoek naar kleine, zelfstandige en betaalbare woningen. Samen met Triuva is gekozen voor een creatieve en duurzame oplossing. Hierbij wordt een groot deel van een kantoorgebouw getransformeerd tot 75 appartementen (25-30m2) voor de cliënten van het Leger des Heils. De overige ruimten zullen in gebruik genomen worden als kantoor, ontmoetingsruimte voor bewoners en een ‘Bij Bosshardt’ (buurtwoonkamer).
Namens Triuva traden voor de verkoop Houthoff Buruma en CBRE op. ARES/APF werd bijgestaan door JLL. De verhuur kwam tot stand door Triuva zelf.

 

 

Reageer op dit artikel