nieuws

PingProperties verkoopt kantoorpand in Utrecht

Beleggingen

PingProperties heeft het in juli 2015 aangekochte gebouw Trappenburch, gesitueerd in het centrum van Utrecht aan Kromme Nieuwgracht en St. Jacobstraat, verkocht aan Quadoro Doric.

Nadat PingProperties het pand kocht, is het verduurzaamd en gemoderniseerd. Huurders zijn TIAS en AoB. TIAS (School for Business and Society) huurt in totaal 2.505 m2 kantoor en opleidingsplekken en 26 parkeerplekken. AOb (Algemene Onderwijsbond) huurt in totaal 3.828 m2 kantoorruimte alsmede 10 parkeerplaatsen.

Trappenburch werd in 1974 gebouwd voor De Nederlandsche Bank en later verbouwd tot kantoorpand voor de Kamer van Koophandel. Het pand ging van energielabel G naar A.  Door reiniging van de gevels, vervanging van de kozijnen en raampartijen en de realisatie van een tweede entree, sluit ook de buitenkant van het gebouw nu goed aan op de omgeving. 

Quadoro Doric is portfolio manager voor de vastgoedfondsen AIF Vescore Sustainable Real Estate Europe. Cushman & Wakefield was adviseur voor koper Trappenburch.

Reageer op dit artikel