nieuws

Piet Hein Buildings voor 156,5 miljoen verkocht

Beleggingen

Hannover Leasing heeft de Piet Hein Buildings in Amsterdam voor bijna 156,514 miljoen euro gekocht van de particuliere Nederlandse belegger Piet Hein Buildings bv. Het gebouwencomplex aan de Piet Heinkade met 32.000 m2 kantoorruimte is volledig verhuurd.

Piet Hein Buildings voor 156,5 miljoen verkocht

Dat blijkt uit een persbericht van Hannover Leasing en gegevens uit het Kadaster. Het Amsterdamse complex is gekocht in opdracht van twee institutionele beleggers, te weten het Finse pensioenfonds Ilmarinen en de Franse verzekeraar Malakoff. De akte van levering van 13 oktober vermeldt PH Buildings CCI uit Parijs als koper. Verkoper is Piet Hein Building bv, het vehikel van de vermogende familie Nefkens. De koopsom bedraagt 156,5136 miljoen euro.

Piet Hein Buildings werd eind 2012 opgeleverd door Slavenburg’s Bouwbedrijven. De ontwikkeling lag een tijd stil na het uitbreken van de mondiale financiële crisis en het schrappen door Amsterdam in 2010 van 1 miljoen vierkante meter planvoorraad aan kantoren. Najaar 2010 kon Slavenburg met de bouw starten nadat de familie Nefkens zich aandiende als eindbelegger. Robert Nefkens, algemeen directeur van Piet Hein Buildings bv, laat weten dat zijn vader Harry Nefkens (98 jaar) bij de ontwikkeling van de kantoren heeft opgetreden als senior adviseur.

Het complex van drie geschakelde kantoren is volledig verhuurd, waaronder 13.500 m2 langjarig aan Booking.com. De gebouwen beschikken ieder over een eigen entree en receptie. Piet Hein Buildings ligt naast de Passengers Terminal Amsterdam aan de zuidoever van het IJ. Het complex omvat onder andere het gemeenschappelijk restaurant De Kombuis, een vergadercentrum, een grote ondergrondse parkeergarage met 366 plaatsen en een eigen wko-installatie. Andere huurders zijn onder andere Teva, Corbion, Taxand, Boer & Croon, Havenbedrijf Amsterdam en Hay Group.

Bart Verhelst, executive director Investment Properties van CBRE, zegt in een reactie: ‘De sterke aantrekkingskracht van Amsterdam op nationale en internationale werkgevers zoals Booking.com en Teva Pharmaceuticals, gecombineerd met de schaarste aan beleggingsmogelijkheden van deze omvang en kwaliteit, heeft in een zeer sterke propositie voor Piet Hein Buildings geresulteerd.

JLL adviseerde de koper bij deze transactie. Loyens & Loeff gaf juridisch advies aan de koper. CBRE heeft in collegiale samenwerking met NL Real Estate de verkoper bij deze transactie bijgestaan en Nauta Dutilh was betrokken als juridisch adviseur. (MvL)

Reageer op dit artikel