nieuws

INREV groeit en bloeit als nooit tevoren

Beleggingen

Beleggers breken het ene na het andere record met hun investeringen in niet-genoteerd vastgoed. INREV, de Europese belangenbehartiger van deze florerende sector, vaart wel bij de bloei.

Toen ik zes jaar geleden bij INREV begon waren er twaalf mensen in dienst’, memoreert ceo Matthias Thomas in het fraaie, nieuwe INREV-kantoor in de ITO-toren aan de Amsterdamse Zuidas. ‘Dat zijn er nu 26.’ De personeelsgroei is volgens de voormalige Duitse vastgoedprofessor nodig om de uitdijende dienstverlening in goede banen te leiden. Dat geldt in het bijzonder voor het vergaren en analyseren van marktinformatie. Ook op het gebied van de professionele standaarden zijn de activiteiten flink uitgebreid. Bovendien wordt op wereldschaal steeds meer intensief samengewerkt met organisaties uit Azië en de VS.

Het ledental van de Europese branche-organisatie vooor niet beurs-genoteerd vastgoed  groeit ook doordat steeds meer Aziatische en Amerikaanse investeerders zich op de Europese markt begeven en daarbij gebruik maken van de kennis en expertise van INREV, en het omvangrijke netwerk. Van de 47,7 miljard euro die beleggers en fondsmanagers van plan zijn dit jaar in Europees vastgoed te steken komt tweevijfde uit Europa, een gelijk deel uit de VS en eenvijfde uit Azië. 

Meer over INREV en de visie van Matthias Thomas  in het oktobernummer van Vastgoedmarkt, dat donderdag 13 oktober verschijnt.

Reageer op dit artikel