nieuws

Gramercy koopt voor 18 miljoen logistiek vastgoed

Beleggingen

Gramercy Property Europe heeft twee logistieke gebouwen in Nederland verworven van Internos Global Investors in Tiel en in de haven van Amsterdam. De transactie omvat in totaal 30.000 m2 en het investeringsvolume bedraagt 18 miljoen euro.

De distributiecentra in Tiel en Amsterdam zijn beide gebouwd in 2006 en de gemiddelde huurtermijn is 7,2 jaar. In Tiel heeft Gramercy het distributiecentrum van modeketen H&M gekocht, een pand met 20.600 m2 logistieke ruimte en 1.260 m2 kantoorruimte. Het huurcontract loopt tot 2040, met een break-optie in 2022. Het DC aan Lingewei 6 op het bedrijvenpark Medel is H&M’s belangrijkste Nederlandse distributiehub en ligt aan de snelweg A15. Op Medel zijn ook internationale bedrijven als Kühne & Nagel, DHL en PostNL gevestigd.

Het pand in Amsterdam op het Atlas Business Park is voor negen jaar verhuurd aan Hulshoff Group en omvat 9.000 m2 met 435 m2 extra kantoorruimte. Hulshoff bestaat sinds 1935 en is actief op het gebied van projectverhuizing, archiefbeheer en digitalisering. Het gebouw aan Casablancaweg 11 werd in 2013 aangehuurd voor de opslag- en distributiecapaciteit. 

Dit is de veertiende transactie van Gramercy Property Europe in de afgelopen twaalf maanden. Het fonds heeft 645 miljoen euro geïnvesteerd, met name in Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Scandinavië. Het koopt single tenant commercieel onroerend goed, dat op de lange termijn stabiele inkomsten voor de investeerders genereert. Thomas Daily meldt dat Gramercy de komende jaren 600 tot 800 miljoen euro per jaar wil besteden.

Gramercy Property Europe is een dochter van Gramercy Property Trust, een wereldwijd opperende investment en asset manager gespecialiseerd in single tenant logistiek en kantoorvastgoed. Gramery werd bij deze transactie juridisch begeleid door Houthoff Buruma. Internos Global Investors werd bij deze transactie commercieel bijgestaan door Industrial real estate partners, juridisch door Allen&Overy en het property management was in handen van JLL.

Reageer op dit artikel