nieuws

AH Warehouses verwerft 30.000 m2 logistiek in Venlo

Beleggingen

AH Warehouses, de joint venture tussen Groep Heylen en AG Real Estate, koopt een nieuw logistiek gebouw in Venlo. Het gaat om de acquisitie van de eerste fase van 30.000 m² gelegen op de VE Commerce Campus ontwikkeld door Groep Heylen op Trade Port Noord.

Een tweede fase van eveneens 30.000 m² van het op termijn 60.000 m² tellende Europees distributie centrum van PVH zal volgend jaar door AH Warehouses gekocht worden op het ogenblik dat deze in gebruik zal genomen worden door PVH. De investeringswaarde wordt geraamd op 25 mio Euro.

PVH is één van de grootste kledingbedrijven in de wereld, met meer dan 30.000 werknemers wereldwijd. Vanuit de locatie in Venlo worden dagelijks de producten van Tommy Hilfiger gedistribueerd naar alle verkooppunten en eigen winkels in Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

In december 2015 besloten AG Real Estate en Groep Heylen hun krachten te bundelen in de 50-50 joint venture AH Warehouses, die investeert in logistiek vastgoed in België en Nederland. Het bestaande logistieke vastgoed van Groep Heylen vormt de basis voor de portefeuille van de vennootschap AG Heylen Warehouses. De twee partners werken samen aan de groei van deze joint venture waarbij voornamelijk gerekend wordt op de markt- en productkennis van Groep Heylen.  Met dit partnership wordt Nederland naast Frankrijk en België de derde markt in logistiek vastgoed voor AG Real Estate. Ook voor Groep Heylen vormt dit een strategisch partnership die het mogelijk maakte om haar groei te bestendigen en zelfs te versnellen.

De joint venture wil groeien naar een portefeuille van minstens 500 miljoen  euro aan activa in Nederland en België. 

Reageer op dit artikel