nieuws

AEW-fonds koopt Coengebouw voor 25,3 miljoen

Beleggingen

EVI Coen, een fonds van AEW Europe, heeft voor 25,3 miljoen euro het Coengebouw in Amsterdam Sloterdijk gekocht. Verkoper is Ikea-dochter Vastint Netherlands.

AEW-fonds koopt Coengebouw voor 25,3 miljoen

Dat blijkt uit de akte van levering (Kadaster). Het vehikel EVI Coen is geregistreerd in Luxemburg. Het Coengebouw aan Kabelweg 37 is een multitenant-kantoor met 19.800 m2 kantoorruimte met een eigen parkeergarage met 315 plaatsen. Het bijna volledig verhuurde kantoor ligt op bedrijvenpark Westpoort in Amsterdam Sloterdijk. AEW verkocht vorig jaar nog kantoorgebouw Zuiderhof I op de Zuidas aan First Sponsor Group uit Singapore.

Het Frans-Britse fonds heeft de afgelopen maanden vooral in logistiek vastgoed geïnvesteerd. Deze zomer haalde het 400 miljoen op voor logistieke aankopen in met name Duitsland en de Benelux. In december 2015 verwierf AEW Europe Logistis al 250.000 m2 grond op Schiphol van Chipshol. Eerder verwierf AEW het logistieke platform van Schneider Electric in Helmond (50.000 m2) en Riviera Maison in de haven van Amsterdam (18.000 m2). (MvL)

Reageer op dit artikel