nieuws

Aanschaf pand KAS Bank door Kroonenberg rond

Beleggingen

De eerder gemelde aanschaf van het pand van KAS Bank in Amsterdam aan Kroonenberg Groep is rond.

Aanschaf pand KAS Bank door Kroonenberg rond

Het kantoorgebouw aan Nieuwezijds Voorburgwal 225 heeft een oppervlakte van 11.500 m2. Het werd in 1928 in opdracht van De Telegraaf ontworpen door architect J.F. Staal die onder andere ook verantwoordelijk was voor het ontwerp van de wolkenkrabber aan het Victorieplein in Amsterdam Zuid. Na levering van het pand zal KAS Bank nog enige tijd als huurder in het gebouw gevestigd blijven. Kroonenberg Groep wil het gebouw gaan herontwikkelen, zoals zij eerder deed in het voormalige pand van Van Lanschot Bankiers aan het Concertgebouwplein en The Bank aan het Rembrandtplein. De plannen zijn nog niet gemaakt, maar het gaat vermoedelijk om kantoren, en horeca en winkels op de begane grond. KAS Band werd in deze transactie bijgestaan door NL real estate en Loyens & Loeff. Kroonenberg Groep werd juridisch geadviseerd door Houthoff Buruma en Lexence. Kroonenberg Groep werd in het verwervingsproces vertegenwoordigd door Van Dijk & Ten Cate en KroesePaternotte.

Reageer op dit artikel