nieuws

612 suites en woningen voor Greystar in Rotterdam

Beleggingen

De Amerikaanse private equity-belegger Greystar verwerft 612 wooneenheden in een nieuw te bouwen woontoren aan de Blaak in Rotterdam. Het project wordt ontwikkeld door een ontwikkelcombinatie van Stebru en Boag.

612 suites en woningen voor Greystar in Rotterdam

De overeenkomst voor de ontwikkeling werd woensdag 5 oktober 2016 bekrachtigd met een ondertekening met gemeente Rotterdam in de Holland Metropole-stand tijdens Expo Real in München. Namens de gemeente tekende wethouder van wonen en integratie Ronald Schneider.

De toren krijgt een hoogte van 24 bouwlagen en een oppervlak van 30.000 m2. Het gebouw komt op een perceel van 1.500 m2 tussen de Willem de Kooning-Academie (Blaak 10) en de Verlengde Willemsbrug, schuin tegenover de Markthal. Aan de zuidkant bevat de toren 120 starterswoningen. De overige wooneenheden zijn kleinere suites, die volledig gemeubileerd worden verhuurd. Het project heeft tot nu toe de werktitel Bright, de uiteindelijke naam wordt in overleg met de eigenaar bepaald.

Op de bovenste etage op 70 meter hoogte wordt een groen dakterras van 600 m2 aangelegd met uitzicht op de Nieuwe Maas, exclusief voor gebruik door bewoners. Er komen twee zogeheten uitgiftebalies, waar drankjes en snacks worden geserveerd. In de plint komen twee commerciële ruimten van samen 900 m2 met horeca of detailhandel. Op de begane grond komt ook fitnessruimte, bibliotheek en grote fietsenstalling voor de bewoners. Het gebouw heeft geen parkeerplaatsen. 

Het gebouw biedt zijn bewoners veel gemeenschappelijke faciliteiten. ‘Het concept is vergelijkbaar met dat van het Student Hotel, maar dan hoger in de markt’, vertelt Ton Heijmans van de advies- en managementorganisatie Boag.

  

Reageer op dit artikel