nieuws

Studentenwoningen in meubelzaak Groningen-stad

Beleggingen

De nieuwe eigenaar gaat de voormalige meubelwinkel Kuipers Meubelen in de Groningse binnenstad van ruim 1.500 m2 deels transformeren naar studentenwoningen.

Dat blijkt uit Kadaster-cijfers en een nieuwsbericht van DTZ Zadelhoff. Bulten Beleggingen heeft het winkelpand aan Poelestraat 42-1, 46 en 48 voor 1,65 miljoen euro gekocht van de familie Kuipers, aldus de akte van levering (Kadaster). De winkel met een oppervlakte van ruim 1.500 m2 is verdeeld over vier bouwlagen.

Kuipers Meubelen was ruim 85 jaar gevestigd op deze locatie en sloot begin dit jaar zijn deuren. Met een perceeloppervlakte van 700 m2 gaat het om een relatief groot terrein in een van de meest populaire straten van Groningen. De herontwikkelingspotentie van de locatie zorgde volgens DTZ voor veel interesse van zowel beleggers als ontwikkelaars.

De kopende particuliere belegger zal de verdiepingen van het object transformeren naar woningen voor jongeren in de vorm van studentenkamers en studio’s. De begane grond blijft een commerciële functie behouden. DTZ Zadelhoff heeft de verkoper geadviseerd bij deze transactie. (MvL)

Reageer op dit artikel