nieuws

Luxe appartementen in kantoor Groningen

Beleggingen

Vastgoed Groningen Ontwikkelingen heeft voor 5,6 miljoen euro kantoorgebouw La Belle Alliance in Groningen gekocht. Het kantoorgebouw van 11.600 m2 krijgt een gedeeltelijke woonbestemming.

Dat blijkt uit de akte van levering (Kadaster) en een persbericht van DTZ Zadelhoff zonder financiële details. Verkoper is het Duitse fonds AG Equinox Coöperatieve. Het kantoor is gevestigd op de hoek van Waterloolaan 1-16 en Hereweg 120. De lokale ontwikkelaar Vastgoed Groningen heeft een akkoord bereikt met de buitenlandse eigenaar van het complex.

Op de eerste vier verdiepingen zal Vastgoed Groningen zestig luxe twee- en driekamerhuurappartementen realiseren. Het bovenste gedeelte van La Belle Alliance behoudt voorlopig zijn kantoorfunctie. In de kelder van het complex komt een fitnessruimte voor de huurders. Ook heeft het gebouw een ondergrondse parkeergarage met 59 plekken en bovengronds is ruimte voor 65 auto’s. DTZ Zadelhoff adviseerde de koper tijdens deze transactie. (MvL)

Reageer op dit artikel