nieuws

Borghese verkoopt 271 woningen in IJburg aan Amvest

Beleggingen

Amvest Investment Management en Borghese Real Estate hebben in samenwerking met COD de turnkey-koopovereenkomst gesloten voor het project Het IJland aan de Bert Haanstrakade op IJburg in Amsterdam. Het betreft 271 appartementen in het vrijesectorhuursegment.

Borghese verkoopt 271 woningen in IJburg aan Amvest

De woningen worden opgenomen in de beleggingsportefeuille van het Amvest Residential Core Fund (ARC Fund). De bouw start in oktober 2016.

Het IJland wordt gerealiseerd op één van de laatste ontwikkellocaties op Haveneiland in de wijk IJburg. De prominente locatie, nabij alle voorzieningen, wordt aan twee zijden omzoomd door water. Aan de voorzijde is er vrij uitzicht over het IJmeer en de achterzijde biedt uitzicht over de jachthaven.

Het woongebouw bestaat uit vier aaneengeschakelde gebouwen, die technisch zelfstandig zijn en gefaseerd worden opgeleverd. De 271 appartementen, variërend van circa 43 tot 90 m2, zijn verdeeld over 5 tot 8 bouwlagen. Nagenoeg alle appartementen hebben een buitenruimte met uitzicht op het IJmeer of de jachthaven. De bewoners hebben toegang tot vier op het zuiden gelegen afgesloten binnentuinen. Onder het gebouw ligt een parkeergarage en een gemeenschappelijke fietsenstalling.

Het IJland is een ontwikkeling van Borghese Real Estate in samenwerking met COD. Het ontwerp is van Inbo Architecten. BAM Woningbouw Amsterdam is verantwoordelijk voor de realisatie van het woongebouw. Naar verwachting worden de gebouwen vanaf het vierde kwartaal 2018 opgeleverd. 

Namens Borghese Real Estate en COD trad Capital Value op als transactiebegeleider en CMS Derks als juridisch adviseurs.

 

 

Reageer op dit artikel