nieuws

Altera koopt appartementen in Synchroon-project Zeeburg

Beleggingen

Altera Vastgoed en Synchroon hebben de definitieve koopovereenkomst getekend voor de verwerving door Altera van 86 appartementen in het blok Heroes op het Zeeburgereiland in Amsterdam.

Altera koopt appartementen in Synchroon-project Zeeburg

In januari kondigden de twee partijen in dit kader al een samenwerking aan. De afgelopen periode hebben de marktpartijen in nauwe samenwerking de plannen uitgewerkt en heeft Amsterdam de benodigde omgevingsvergunning verleend. Heroes is een ontwikkeling van Synchroon het hart van het Zeeburgereiland aan de toekomstige Urban Sport Zone. Het ontwerp is in handen van Arons en Gelauff Architecten uit Amsterdam.

Het project bestaat uit drie woongebouwen met in totaal 151 appartementen op een gemeenschappelijke garage. Alle appartementen zijn voorzien van een royaal balkon of terras. Ook is er ruimte voor een horecavestiging in de plint. Altera neemt 86 appartementen, 52 parkeerplaatsen en de horecavestiging in belegging. Synchroon is verheugd door de samenwerking met Altera, omdat daarmee de bouw van het project gegarandeerd is. De bouw gaat begin 2017 van start en duurt twee jaar. HSB Bouw uit Volendam is als aannemer geselecteerd.

De door Altera te verhuren appartementen betreffen twee- en driekamerappartementen tussen de 59 en 107 m2. De appartementen worden verhuurd in het middensegment. Synchroon start 1 oktober met de verkoop van de overige 65 appartementen. Deze liggen in een prijsrange van 300.000 euro tot 1 miljoen euro. De woonoppervlaktes variëren van 75 tot 200 m2.  

Reageer op dit artikel