nieuws

Vesteda koopt project met 75 appartementen Breda

Beleggingen

Vesteda koopt twee woontorens in project OV Terminal in Breda van woningcorporatie AlleeWonen. De torens, genaamd De Wachters, bestaan uit in totaal 75 middeldure huurwoningen met bijbehorende parkeerplaatsen.

Dat meldt het institutionele woningfonds op zijn website. Vesteda koopt de twee nog in aanbouw zijnde woontorens aan de centrumzijde van het nieuwe station OV Terminal in Breda van woningcorporatie AlleeWonen. Oplevering vindt naar verwachting in het derde kwartaal van 2016 plaats.

OV Terminal is een van de zes sleutelprojecten van gebiedsontwikkeling Via Breda, waar reizen, wonen, werken en winkelen samenkomen. De woningen zijn verdeeld over vijf verdiepingen. Alle woningen variëren in oppervlakte van 60 tot 130 m2, beschikken over een buitenruimte en hebben een gemiddelde huurprijs van ongeveer 900 euro per maand. Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft onlangs toestemming gegeven voor deze transactie. Vesteda heeft de woningen verkregen via een openbare inschrijfprocedure.

Nico Mol, director Acquisitions & Development bij Vesteda: ‘Wij zijn zeer verheugd dat Vesteda als beste partij uit de inschrijvingsprocedure is gekomen en de woontorens van AlleeWonen mag overnemen. De appartementen passen op basis van regio, huurprijsklasse en energielabel perfect in de portefeuille van Vesteda. De appartementen worden straks in het middensegment verhuurd en de gemeente Breda is als derde stad van Noord-Brabant en een van de tien grootste Nederlandse gemeenten een van onze kernregio’s.’ De middelen die door deze verkoop beschikbaar komen zet AlleeWonen in ten gunste van de sociale huurwoningvoorraad.

Reageer op dit artikel